PC SPEED MAXIMIZER onder de loep

boxshot

De naam is een beetje verwarrend, want men zou niet zeggen dat het een registry cleaner is, maar Pc Speed Maximizer is gewoon een programma om het Windows register mee op te schonen.  Dus, gewoon een registry cleaner, maar niet zo goed als Registry Mechanic. Het is ontwikkeld door Avanquest, een software bedrijf dat zich op breed scala aan pc tools richt, van software om de pc te onderhouden tot antivirus software.

[download_now product=’pc-speed-maximizer’ id=b1 linktxt=’download pc-speed-maximizer ‘text=’veilig en gratis’]

 

Deze registry cleaner biedt de volgende handige functionaliteiten:

Scannen van het systeem
Pc Speed maxizer heeft een scan engine die opzoek gaat naar bestanden die weggegooid kunnen worden (zoals tijdelijk internet files, de prullenbak etc). Op deze wijze hoeft u zelf niet u computer na te lopen om overbodige data weg te gooien.

screenshot

Scannen van het Windows Register
Het Windows register speelt een cruciale rol als het gaat om algemene computer performance. Indien het Windows register fouten bevat of vervuild is, gaat de computer onstabieler werken en kunnen er software fouten ontstaan. Na het scannen van het Windows register, krijgt u een overzicht te zien van gevonden problemen. U kunt vervogens zelf kiezen welke van de gevonden problemen u wilt oplossen.

Na register scan de resultaten Opruimen van tijdelijke bestanden Instellingen om uw pc te optimaliseren

Optimaliseren van het Windows Register
Omdat het Windows steeds van omvang wijzigt, er worden bijvoorbeeld nieuwe elementen aan het register toegevoegd als u een programma installeert en elementen verwijderd als u een programma verwijderd, raakt de informatie gefragmenteerd. U kunt het vergelijken met het fragmenteren van uw harddisk. Nadat het register gedefragmenteerd is kunnen, Windows en andere programma’s, sneller de benodigde informatie vinden. Dit leidt tot een beter pc performance.

Optimaliseren van de computer performance
Door Windows configuraties aan te passen wil Pc Speed Maximizer de algemene computer performance verbeteren. Het aanpassen van deze configuratie heeft vooral als doel het systeem sneller te laten reageren. Ook biedt dit product de mogelijkheid, om opstart-programmas (programmas en services die opgestart worden als het besturingsysteem wordt gestart), uit te schakelen. Dit kunt u doen door middel van een simple druk op de knop. Test deze software voor u zelf:

[download_now product=’pc-speed-maximizer’ id=b2 linktxt=’download pc-speed-maximizer ‘text=’veilig en gratis’]

Beoordeling

De applicatie is eenvoudig in gebruik, maar dat komt vooral omdat Pc Speed Maximizer niet zo heel veel funcionaliteiten aanbiedt. De mogelijkheden wat betreft het configureren, scannen en oplossen van problemen in het Windows Register zijn erg beperkt. De manier waar op ze de computer performance willen verbeteren is verre van praktisch en gebruiksvriendelijk. U krijgt een lijst met opstart-programma’s voor de neus waarvan men geen idee heeft wat voor een functie dit programma heeft binnen het besturingssysteem. Hoe kunt u dan bepalen of u dit programma kunt uitschakelen?

De mogelijkheid om automatisch de beschrijving op te zoeken van elk opstart-programma is omslachtig. Als u uw computer wilt versnellen, dan wilt u dat doen zonder al te veel moeilijke stappen. U bent welkom om zelf hier PC Speed Maximizer te testen, maar we raden u aan ook om ons Registry Cleaner advies te lezen alvorens u beslist wel of niet aan te schaffen. Ook raden we u aan om PC Speed Maximizer te vergelijken met Registry Mechanic.

[footer]