Windows Register opschonen

Windows en elk programma dat geïnstalleerd is op de computer gebruikt het Windows Register om informatie op te vragen dat nodig is voor een bepaalde actie.
Bijvoorbeeld: bij het opstarten van Windows of een programma, het printen, het verbinden aan het internet etc. Om elke actie goed uit te kunnen voeren is (configuratie) informatie nodig die opgevraagd wordt in het Windows register.

Register opschonen

Register opschonen

Als het register heel veel elementen bevat en rommel bevat, zal de computer problemen krijgen, waaronder performance problemen.
In het begin merkt u het nog niet zo, maar naar verloop van tijd gaat de computer steeds trager. Dit is ook logisch, hoe meer informatie in het register staat hoe langer er naar specifieke informatie gezocht moet worden. Dus als u een programma opstart, gaat meer tijd verloren aan het bij elkaar verzamelen van configuratie informatie. U zult dus langer moeten wachten voordat Windows of een programma is opgestart. Om dit probleem te verhelpen is het noodzakelijk om het register op te schonen en te onderhouden. Op die manier kunt u de computer sneller maken en de goede pc performance behouden.

Aanbevolen: Het Windows register opschonen met Registry Mechanic.

Hoe kan ik het Windows register opschonen?

Het handmatig opschonen van het register is bijzonder gevaarlijk. Alleen computer specialisten zijn in staat het register aan te passen, zonder problemen te veroorzaken. De structuur van het register is erg complex. Daarom heeft Microsoft ook het enige programma dat standaard wordt mee geleverd in Windows, RegEdit, verstopt. Dit om te voorkomen dat normale computer gebruikers het register gaan aanpassen.
Het Windows register is verder erg foutgevoelig, elke vergissing kan zware consequenties hebben. Om het register op te schonen moet u gebruik maken van een speciaal programma, dat ook wel een Registry Cleaner wordt genoemd.
Een registry cleaner maakt niet alleen het register schoon, het repareert ook fouten en defragmenteert het register om zo de prestaties van de computer te optimaliseren.
Wilt u meer weten over registry cleaners? Dan raad ik u het artikel: registry cleaner aan.

Verschillende keren is mij gevraagd in welke Windows versies het register onderhouden moet worden. Ik kan u zeggen dat vanaf Windows 95 in alle versie het onderhouden van het register belangrijk is, omdat u op die manier pc problemen en een trage computer kunt voorkomen.

[footer]