Het belang van een Register Cleaner

Wat is eigenlijk het nut van een registry cleaner?

Een register cleaner is software die ontwikkeld is voor Microsoft Windows besturingssystemen om het Windows register mee op te schonen. Het Windows register in uw computer kan men beschouwen als de centrale digitale bibliotheek (database) van alle informatie en configuraties  van uw Windows computer.  Een schoon Windows register is cruciaal voor het goed en stabiel functioneren van uw computer.

beste registry cleanerEen goede registry cleaner zorgt ervoor dat deze digitale bibliotheek mooi schoon wordt gemaakt en netjes in orde is, zodat het register geen fouten, of corrupte bestanden en andere rommel bevat. Deze rommel in het Windows register maakt het opzoeken van de juiste informatie moeilijker voor Windows. Dit komt aangezien Windows in feite slecht presteert met het aanpakken en opschonen van registerinformatie die ongewenst, nutteloos en corrupt is geworden. Omdat het Windows besturingssysteem constant het Windows register moet aanspreken voor informatie omtrent computer instellingen en configuraties, zal naarmate de registry meer en meer vervuild wordt, de computer trager worden en met de tijd meer en meer blijven vasthangen.  Vandaar dat er register cleaners zijn ontwikkeld die Windows in feite helpen met het opschonen van het Windows register. Het opschonen van het Windows register zal uw computer stabieler maken en de computer prestaties zullen aanzienlijk verbeteren.

register cleaner Windows 7Aanbevolen: om Windows problemen te vermijden en te repareren is het is verstandig om een Windows register scan uit te voerenklik en start hier een PC Mechanic registry scan!

 

Het is belangrijk om een goede register cleaner uit te zoeken aangezien het opschonen van het register niet zonder risico’s is. Bovendien er zijn veel slechte registry cleaners op het internet verkrijgbaar die uw computer kunnen beschadigen of gewoon weg niks doen.  Een goede registry cleaner zal alleen loze register sleutels eruit halen en beschadigde register sleutels repareren. Een slechte register cleaner kan worden vergeleken met een olifant in een porselein kast, de schade voor uw Windows computer kan vreselijk zijn. Een nieuwe installatie van uw Windows besturingssysteem de enige uitweg.

beste registry cleanerVandaar dat het zeer belangrijk is dat u investeert in een hoogwaardige registry cleaner zoals de Registry Reviver of de PC Mechanic.

.

Wat zijn de 9 kenmerken van een goede register cleaner?

Het opschonen van het register moet verricht worden met omzorg vanwege de complexiteit van het Windows register. Vandaar dat het van wezenlijk belang is het Windows register te repareren met alleen de beste registry cleaner. Een registry cleaner moet met omzorg en vakkennis zijn ontwikkeld en moet de volgende belangrijke kwaliteitskenmerken hebben:

 1. Een goede register cleaner bevat een overzicht met alle reparatielogs van het register. Als de respectieve registry cleaner het register wijzigt, maakt het een logbestand waarin deze wijzigingen worden vastgelegd. Elk logbestand bevat alle wijzigingen die op dat moment zijn uitgevoerd.
 2. Een goede register cleaner bevat de mogelijkheid om het register te herstellen. Als er wijzigingen worden uitgevoerd in het register, moer er automatisch een back-upbestand of een herstelpunt worden gemaakt, waardoor de computer, wanneer dit bestand wordt teruggezet, terugkeert naar een eerdere configuratie. Gewoon op de juiste back-up kiezen en op ‘herstellen’ klikken. Het register opschonen is hierdoor veilig.
 3. De software moet negeerlijsten van het register kunnen aanmaken en sparen. Met de neegeerlijst kunt u bij het scannen bepaalde secties van het register overslaan.
 4. Defragmentatie functie.Een goede registry cleaner moet het register kunnen defragmenteren. Om de systeem presaties regelmatig te verbeteren moet u het Windows register regelmatig defragmenteren.
 5. Een goede registry cleaner heeft uitstekende klantendienst en een technische afdeling die u kunt benaderen wanneer u vragen heeft of in de problemen komt .
 6. De software komt altijd met een gegarandeerde 30 dagen geld terug garantie. Dit is een teken dat de ontwikkelaar van de registry cleaner gelooft in de software en verzekert u dat wanneer u niet tevreden bent met uw investering, u gewoon het geld terugkrijgt.
 7. De ontwikkelaar van een goede registry cleaner moet een goede reputatie hebben en een lange geschiedenis hebben met het ontwikkelen van utility software. Het is belangrijk dat u goed kijkt naar bepaalde certificaatjes op het gebied van software ontwikkeling en prijzen die de ontwikkelaar heeft gewonnen.
 8. De ontwikkelaar van een utilitiy software zal geen onbezonnen beweringen en andere vreemde verkooppraatjes doen over de voordelen van haar register cleaner en zich tot de feiten houden. Goede marketing praktijken.
 9. Een goede register cleaner heeft geen agressieve scan engine en zal geen waardevolle register sleutels uit uw Windows register verwijderen en uw Windows besturingssyteem niet naar de knoppen helpen. Vergeet niet, er is heel veel scamware op het internet verkrijgbaar, dat wil zeggen software die of schadelijk is voor uw computer of wel geheel niets doet. Register opschoongereedschap mag niet als een olifant in een porseleinkast te keer gaan. Het Windows register daar moet men met zorg mee omgaan en met zorg repareren.

Windows register cleanerAanbeveling:

Klik & lees over Registry Reviver en test deze registry cleaner gratis.

 

 

Wat is de beste en meest betrouwbare register cleaner?

Er zijn zo verschrikkelijk veel registry cleaners beschikbaar dat men snel in de war wordt gebracht door al die verschillende beloftes en beschrijvingen. Registry Cleaners Nederland heeft veel onderzoek gedaan op deze rommelige, corrupte markt en alle registry cleaners getoetst. U ziet dan ook een behoorlijke lijst met registry cleaners van alle mogelijke merken die we hebben onderzocht. We hebben deze op onze site ter referentie voor onze bezoekers geplaatst.
Heeft u geen tijd voor vergelijkingen en onderzoek, investeer dan meteen slim en lees onze recensie over deze klassieker. U kunt deze registry cleaner daar ook gratis downloaden en testen:

Wilt u zelf een vergelijking maken tussen een aantal goede registry cleaners?

Wanneer u zelf een vergelijking wilt maken tussen een aantal goede registry cleaners dan raden we u aan om de volgende registry cleaners gratis te downloaden en te testen. Klik op de link om naar de respectieve recensie te gaan waar u de betreffende registry cleaner gratis en veilig kunt downloaden. Deze bijzondere registry cleaners bevatten alle kenmerken van een goede, betrouwbare registry cleaner, maar in dit lijstje includeren we meer completere programma’s:

 1. Systweak – Advanced System Optimizer
 2. Iobit – Advanced Systemcare
 3. Registry Reviver
 4. PC Mechanic
 5. SlowPCFighter
 6. Registry Mechanic (niet meer actueel)

De nummers 3-5 gaan om typische registry cleaners die betrouwbaar en goed genoeg zijn om eens naast elkaar te leggen. Nummer 1, de Advanced System Optimizer is geen pure registry cleaner en bevat veel meer gereedschappen voor het optimaliseren van een Windows systeem. U bent welkom om uw eigen ervaringen hieronder met ons te delen.

 

Conclusie over het belang van een register cleaner

beste register cleanerEen goede register cleaner van een erkende utility software ontwikkelaar heeft daadwerlijk een nut voor het opschonen van het Windows register en het verbeteren van de systeem stabiliteit. Het is belangrijk om de kenmerken en kwaliteitsnormen van een registry cleaner in acht te nemen wanneer men op zoek gaat naar een registry cleaner en zich niet voor de gek laat houden door verkooppraatjes met opmerkelijke claims. Software voor het opschonen van het register is geen wondermiddel maar een hulpmiddel voor het onderhouden van uw computer. Voordat u een registry cleaner download, controleer eerst of u te maken heeft met een goede register cleaner of een software scam. Op deze site registrycleaners.nl kunt u bijna alle registry cleaners terugvinden, de scams zowel als de goede registry cleaners. Wilt u niks opzoeken en nachecken of vergelijken, maar meteen de meest geachte registry cleaner willen testen, dan raden we u aan om ons artikel over de Advanced System Optimizer te lezen aangezien het een complete gereedschapskist is voor het onderhouden van een computer en een registry cleaner bevat.

We hopen dat dit artikel over de zin en onzin van een register cleaner u goed geholpen heeft. Aarzel niet om contact met op ons te nemen als u vragen heeft of hieronder een opmerking te plaatsen.