Eusing

BESPREKING VAN EUSING FREE REGISTRY CLEANER

Voldoet de Eusing Registry Cleaner aan alle eisen van een goede registry cleaner? Is deze Windows register reparatie software daadwerkelijk geschickt voor een computer leek? Dit zijn de vragen die we hier zullen bespreken en samenvatten in onze conclusie.

Eusing Free Registry Cleaner is ontwikkeld door Eusing Software. De Eusing registry cleaner stelt u in staat om het register te repareren en op te schonen met een aantal enkele klikken. We kunnen snel constateren dat Eusing Software een registry cleaner ontwikkeld heeft zonder veel toeters en bellen, dat is mooi. De meester toont zich in de beperking en dat zien we zeker ook terug in de design. De design is simpel en de functies beperkt tot datgene wat men nodig heeft. Vandaar geen verassing dat de  download van deze registry cleaner dan ook snel en effectief is. Bij de set up van Eusing wordt er gevraagd om het product te registeren voor het bedrag van 15 US Dollar en deze te betalen via PayPal. Is Eusing dat niet gratis? Ja zeker, maar bedelen om geld kan natuurlijk altijd. Niettemin kan men gewoon deze registratie ignoreren en gewoon deze registry cleaner verder installeren en gratis gebruiken. De installatie van Eusing is gemakkelijk en snel.

De registry scan is wat langzaam, maar zeer compleet. In totaal vindt Eusing op een 2 jaar oude Windows XP laptop 2406 Windows register problemen. Men krijgt een uitgebreid overzicht en complete lijst van alle gevonden Windows register problemen. De problemen worden netjes gecategoriseerd in o.a. de volgende problemen: Ongeldig bestanden of mappen, Software plaats problemen, missende shared DLL bestanden, ongebruikte bestand extensies, custom controls problemen, verouderde software sleutels, oude start menu sleutels, Windows service problemen, missende snelkoppeling referenties, ongeldige active X bestanden, missing MRU, installer referentie problemen, open toepassing problemen.

Er wordt geen uitleg gegeven over wat elk register probleem precies inhoudt en of het daadwerkelijk een groot probleem is. Dit volledig overzicht moet heerlijk zijn voor een ervaren computer gebruiker of systeem beheerder, maar voor een computer leek is het een verwarrende lijst. Wanneer men op repareren drukt, zal Eusing meteen alle problemen repareren, dit is niet goed. Het zou veel beter zijn dat het programma eerst toestemming zou vragen of men het wel zeker wil om het register meteen te repareren. Gelukkig is het wel zo dat Eusing automatisch een back up maakt van het oude Windows register en het is gemakkelijk om deze te herstellen. Het repareren en opschonen van alle Windows register fouten gaat zeer snel. Het zijn de volgende Windows componenten in het lijstje hieronder die Eusing uitstekend aanpakt en dient als een voorbeeld voor alle registry cleaners. Een goede registry cleaner moet de volgende Windows componenten opschonen :

 • Custom Controls: wanneer programma’s zijn geinstalleerd dan registreren ze de custom control bestanden als nieuwe gegevens ‘entries’ in het Windows register. Eusing zal deze sectie scannen voor deze bestanden en zal kijken of er bestanden zijn die niet meer geldig zijn en niet meer voorkomen op de harde schijf.
 • Software Locaties: Wanneer programma’s zijn geinstalleerd dan registeren ze hun locatie in het Windows register. Eusing zal deze sectie van het register scannen en detecteert register entries waar software programma’s niet meer aanwezig zijn op hun aangegeven locatie.
 • Windows Fonts: De Windows Fonts sectie bevat paden en gerelateerde informatie m.b.t. de geinstalleerde fonts in uw Windows besturingssysteem. De Eusing registry cleaner zal deze sectie scannen en controleren dat de fonts die refereren naar het Windows register nog steeds in de fonts folder staan van het Windows besturingssysteem.
 • Ongeldige Help Bestanden: Sommige programma’s slaan informatie op in de help file locatie in het register. De software scans deze sectie en controleert waar de help bestanden niet meer aanwezig zijn op hun specifieke locatie in het Windows register.
 • Gedeelde DLL bestanden: Een DLL bestand is een Dynamic Link Library dat gedeeld wordt met meerdere programma’s. DLL bestanden bevatten functies die kunnen worden aangeroepen door verschillende programma’s. Wanneer verwijderd, de link wordt ongeldig en zal ook verwijderd moeten worden.
 • Startup Programma’s: De startup Programs sectie bevat informatie omtrent alle items die moeten worden opgestart bij het opstarten van Windows. De registry cleaner zal het register scannen en controleren of deze paden nog bestaan.
 • Toevoegen/Verwijderen Programma’s: Vele applicaties wanneeer ze worden verwijdered laten restbestanden achter in de programmalijst. Deze kunnen niet meer worden verwijderd aangezien de orginele programma al verwijderd is. De Eusing registry cleaner zal deze registry entries detecteren die verwijzen naar niet meer bestaande programma’s.
 • File Extensions: In Windows besturingssystemen is het mogelijk om verschillende bestand extensies te associëren met een specifieke applicatie die typisch gebruikt wordt om deze bestanden met de betreffende extensies te openen en te wijzigen. De registry cleaner  scant deze sectie voor bestandsextensies die niet meer in verband kunnen worden gebracht met een programma geïnstalleerd op uw computer.
 • History Lijst: Een registry cleaner zal door deze sectie gaan om te zoeken naar ongeldige history bestandspaden.
 • Ongeldige applicatie paden: de registry cleaner scant het gehele Windows register voor ongeldige bestands en folder paden.
 • Geluid en AppEvents: Application events (appevents) die in verband worden gebracht met geluid worden gecontroleerd op geldigheid.
 • Windows Services: Het Windows register wordt gecontroleerd op ongeldige Windows diensten.
 • Ongeldige paden: de registry cleaner controleert de geldigheid van de gerefereerde programma’s om er van zeker te zijn dat alle paden bestaan. Zo niet, dan is de betreffende register entry ongeldig en moet deze verwijderd worden tenzij de registry cleaner een alternatief pad kan vinden.

Er zit geen Windows register defragmentatie gereedschap in de Eusing Registry Cleaner. Dat is jammer aangezien dit een registry cleaner compleet maakt. Op de website van Eusing kan men lezen dat ze daarvoor een specifiek stukje software voor hebben ontwikkeld: Eusing Free Registry Defrag 1.8. Vreemd dat Eusing Software niet de deze defragmentatie functie heeft gezet in de Free Registry Cleaner. Nu moet men 2 aparte software programma’s downloaden voor functionaliteit die gemakkelijk in 1 software programma past.

 

CONCLUSIE OVER EUSING FREE REGISTRY CLEANER

Eusing is een goede registry cleaner, de scanengine is effectief en repareert snel alle fouten. Belangrijk gebrek is toch het feit dat men niet het Windows register kan defragmenteren en hiervoor andere software moet installeren. Daarnaast, Eusing is niet direct overzichtelijk voor een computer leek en zou meer korte beschrijvingen en verklaringen moeten bevatten. Het is niet moeilijk, maar niet echt gemakkelijk wanneer we het perspectief nemen van een novice computer gebruiker. Daarnaast zouden we Eusing Software willen aanraden om altijd een controle venstertje te laten verschijnen wanneer een gebruiker drukt op ‘repareren’  en dan vraagt of de gebruiker daadwerkelijk wenst het gehele Windows register meteen te repareren . Een ander minpunt is dat Eusing Software geen duidelijke bedrijfsprofiel en overzicht geeft over haar werkzaamheden en reputatie. Ze ontwikkelen goede utility software, maar onderstrepen niet echt of ze wel een goede software ontwikkelaar zijn. Volgens de website heeft alleen maar de Registry Defrag software van Eusing prijzen verkregen. Eusing Free Registry Cleaner heeft blijkbaar geen prijzen gekregen. Ook kunnen we duidelijk constateren dat er geen klantendienst of technische dienst is voor hun software. Goed, we mogen dan ook niet klagen, de Eusing registry cleaner is gratis…maar is gratis wel goed? Gratis is zeker wel onvolledig. We beschouwen de Eusing Registry Cleaner dan ook meer een product voor een ervaren computer gebruiker. Het is beter dan een computer novice een paar tientjes investeert in een complete en goede registry cleaner die ook van technische en klantenondersteuning voorziet.

Voor meer informatie hiervoor kunt u het volgende artikel lezen:

kwaliteitsnormen en kenmerken van een goede en complete registry cleaner.

Voor meer informatie over Eusing en het downloaden van de registry cleaner:

Eusing Software Download pagina.

 

[footer]