Registry Editors Selectie

Wat zijn registry editors?

Register editors zijn geen registry cleaners maar meer uitgebreide varianten van de Windows register editor die standaard bij uw Windows besturingssysteem wordt geleverd. Register editors zijn niet bedoelt voor de leken en de tuin en thuis gebruikers. Als u geen systeembeheerder bent of weinig of geen computer ervaring heeft, raden we u niet aan om de register editor van Windows of de meer uitgebreide varianten van gratis register editors te gaan testen. Voordat u begint, zorg eerst voor een goede back up van uw Windows registry. Pas daarna kunt u aan de slag gaan met een registry editor. Het Windows register is zeer fragiel.

De meeste van deze register editors zijn gratis verkrijgbaar en zijn meer uitgebreid op de volgende punten:
1. Deze registry editors bevatten meer registry doorzoek mogelijkheden en functies waardoor u meer in detail bepaalde register sleutels kunt opzoeken.
2. Vaak bevatten register editors ook een mogelijkheid om favoriete short cuts te kunnen maken om makkelijk naar bepaalde register subsleutels te kunnen gaan .
3. Goede register editors hebben ook een historisch overzicht van bepaalde wijzigingen die in het register zijn aangebracht en waar u bepaalde wijzigingen makkelijk kunt ongedaan maken.

Wat zijn goede register editors?

We zullen in dit artikel twee goede register editors bespreken, de Registry Explorer van Whirling Dervishes Sofware en Regsafe Registry Editor.

1. Registry Explorer
Registry Explorer  is een gratis registry editor die ontwikkeld is door Whirling Dervishes Software. Dit kleine bedrijfje is in 2002 opgericht door Henk de Vos en is gespecialiseerd in SHELL extensie technologie. Whirling Dervishes software biedt gratis libraries n aan voor software ontwikkelaars om SHELL extensie technologie en applicaties te implementeren.

registry explorer

Wat zijn de features van Registry Explorer?
Registry Explorer is compleet geintegreerd in Windows Explorer en bevat de volgende functies: drag en drop, copy en paste, meervoudige selectie voor bestanden te exporten, het maken van shortcuts naar register sleutels en het toevoegen van register sleutels aan uw favorieten lijst. Daarnaast bevat Registry Explorer een zoekfunctie en kunt u bepaalde register sleutels en register waarden verwijderen. Andere functies zijn de volgende: het is mogelijk om register sleutels in de address bar te plaatsen van de explorer in de volgende manier: reg://HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE Het is mogelijk om een back up te maken van een register sleutel. Het is mogelijk om een back up te herstellen.  Voor meer informatie klik hier naar de homepage van Registry Explorer .

2. REGSAFE Registry Editor

Regsafe

Regsafe is ontwikkeld door imagineLAN.inc en is een software ontwikkelaar van draagbare applicaties (voor ultra mobiele pc, flash drives and andere draagbare devices). Daarnaast heeft imagineLAN ook prijsbeloonde software ontwikkeld voor data recovery. Op dit moment zijn er 30 miljoen PC voorzien van imagineLAN’s software producten.  ImagineLAN is opgericht in 1992 en haar hoofdzetel is gevestigd in Nashua in de Verenigde Staten. Regsafe is een van haar meest bekende software procuten en heeft als een register editor een aantal bijzondere functies voor Windows XP, NT en ook 2000. De bedoeling is dat u met Regsafe de Regedt32 vervangt en meer voor terug krijgt in de vorm van de volgende functies:

• Beschermde omgeving
RegSafe maakt automatisch een copy van uw Windows register voordat u deze gaat bewerken en heft makkelijke ‘undo’ ofwel herstel functies bij de hand zodat u snel een fout ongedaan kunt maken terwijl u het Windows register aan het bewerken bent. Een fout terwijl u werkt met RegSafe zal niet uw computer in problemen brengen.
• Registry Vergelijking
RegSafe gaat voorbij het simple editen van het register met krachtige vergelijkingsmogelijkheden.
• Krachtige export mogelijkheden�
Systeembeheerders en gevorderden computer gebruikers zullen de export feature van Regsafe waarderen. Deze registry export functie staat toe dat delen van een register of register vergelijkingsresultaten geplaatst kunnen worden in een .regfile (Regedit4 format).
• Het gedeeltelijk of geheel herstellen van het Windows register�
Als een ongewenste verandering in het register is gemaakt en een probleem met het Windows register optreedt kan Regsafe een gedeeltelijk of geheel het Windows register herstellen.
• Register herstel voor  Non-booting Systemen
RegSafe’s Command Prompt SOS technologie kan het Windows register herstellen ook wanneer uw system niet zal booten in Windows. SOS herstelt het Windows register op  Windows 9x, ME, NT, 2000 en  XP computer met FAT, FAT32 en NTFS-geformateerde drives Bovendien RegSafe voorziet in  Recovery Console  herstel op Windows 2000.

Klik hier voor meer informatie over REGSAFE Registry Editor

We hopen dat deze informatie over registry editors u goed heeft geholpen.

[footer]