Register defragmenteren met RegDefrag

Het defragmenteren van het Windows register met RegDefrag

Dit artikel zal kort bespreken hoe u het Windows register kunt defragmenteren met Regdefrag. Het is zeer nuttig om het Windows register af en toe te defragmenteren. Zoals u al weet wordt er door het Windows besturingssysteem constant aanspraak gemaakt en wijzigingen aangebracht in het Windows register wanneer we op de computer aan het werk zijn. Doordat Microsoft Windows besturingsystemen niet goed zijn uitgerust om het register zelf schoon te houden van kapotte of loze registerwaarden, raakt het register dus vervuild en onstaan er lege ruimtes in het Windows register door het continue toevoegen en verwijderen van registerwaarden.

Dit proces heet register fragmentatie. Deze lege ruimtes in de registry kunnen worden verwijderd door het defragmenteren van het Windows register. Het defragmenteren heeft als gevolg dat de registry kleiner wordt. Een kleiner register is een besparing op pc systeembronnen en heeft een positief effect voor de prestaties van het Windows besturingssysteem aangezien deze constant het register nodig heeft en een vervuild register meer ‘energie’ nodig heeft van de computer.

Het gebruikmaken van REGDEFRAG

U kunt het Windows register gratis defragmenteren met RegDefrag van Quicksys. RegDefrag is een freeware utility dat een beoordeling maakt van uw Windows register fragmentatie niveau en op basis daarvan ook aangeeft met hoeveel procent het Windows register kleiner kan worden gemaakt ofwel kan worden gecomprimeerd. Voordat u begint met het defragmenteren van de registry, is het belangrijk dat u eerst de computer op nieuw gaat opstarten omdat de registerbestanden vaak nog in gebruik zijn door het operatief systeem. RegDefrag verandert geen registerwaarden, het haalt alleen maar de loze ruimtes weg.

screenshot regdefrag

Even voor de goede orde, RegDefrag is daarom ook geen complete registry cleaner. Een goede registry cleaner heeft deze defragmentatie functie ook ingebouwd. Voor meer informatie over wat een hoogwaardige registry cleaner is , kunt u het volgende artikel lezen: registry cleaner kwaliteitskenmerken.

Vanuit deze site van Quicksys, de maker van RegDefrag kunt u de download uitvoeren. RegDefrag is ook in een Nederlandse versie beschikbaar. Deze software werkt ook op Windows Vista en windows 7 en ook op 64-bit Windows.
Klik hier om naar de download pagina te gaan van RegDefrag.

 

Verdere informatie over RegDefrag:
Quicksys RegDefrag 2.9
• License: Freeware
• Release Date: 08/103/2010
• File Size: 1,60 MB (Installer) | 0,97 MB (Portable)
Systeem Vereisten
• Pentium 233 MHz
• 128 MB RAM
• 3,7 MB of available space
• Windows XP/2003/Vista/7 (32 bits/64 bits)

Quicksys  RegDefrag adres
Rua Viçosa 43, Sala 701 – Savassi
Belo Horizonte-MG
Brasil