Windows Register problemen en symptomen

Symptomen van problemen met het Windows register:

De meeste computer gebruikers zijn zich niet bewust van de meest bekende symptomen voor Windows register problemen. Deze symptomen geven aan dat het hoogst waarschijnlijk verstandig is om het register schoon te maken. Dit is niet zo vreemd als men bedenkt dat de meeste mensen niet weten wat een Windows register is en waarvoor deze dient in het Windows besturingssysteem. Het is niettemin handig om iets te weten over de symptomen die de computer krijgt wanneer er problemen zijn in het Windows register aangezien het een wezenlijk deel is van uw computer.

In beginsel, het register slaat alle veranderingen en configuraties op van uw Windows besturingssysteem. Door de manier waarop het register werkt raakt deze vervuild. Voor meer informatie over het register kunt u het volgende artikel lezen: Windows register. Nu zullen we de symptomen bespreken van een vervuild Windows register.

Wat zijn de symptomen van Windows register problemen?

o De computer is traag en start zeer langzaam op. Dit gebeurd doordat het Windows besturingssysteem door alle oude register Rommel en loze register sleutels moet zoeken van o.a. software die niet goed is verwijderd van de computer. Vergelijkbaar is ook wanneer je computer veel tijd nodig heeft om af te sluiten. In sommige gevallen, vertragingen kun je ook hebben wanneer je de computer gebruikt en je scherm kan zelfs bevriezen terwijl je met iets bezig bent.

o De computer crasht vaak of bevriest vaak en geeft een blauwe scherm (BLUE Screen).

o Sommige programma’s starten niet op wanneer je er op likt. Je zult merken dat de respectieve programma wel start nadat je je computer geheel opnieuw hebt opgestart.

o Er verschijnen allerlei fout meldingen zoals o.a. de gevreesde DLL errors. Soms verschijnen deze foutmeldingen ook wanneer je probeert nieuwe software te installeren.

Troubleshooting de symptomen van Register Problemen

Om er geheel zeker van te zijn dat de problemen worden veroorzaakt door het register kun je het beste te werk gaan met een uitsluitingsmethode. We raden je aan om de virusscanner te updaten en vervolgens het gehele systeem te onderzoeken op mogelijke virusinfecties. Een virus infectie in het Windows register kan ook de oorzaak zijn i.p.v. register systeem fouten en achter gebleven software rot van slecht verwijderde sofware. Wanneer het gaat om een virus en de virus is verwijderd, zul je meteen een behoorlijke verbetering moeten zien in de computer prestaties. Is dit niet het geval, zul je het register moeten opschonen. Lees hier meer over het opschonen van het register.

Aanbevolen:

Lees hier meer over het opschonen van het Windows register

 

[footer]