Scam Cleaners – Waarschuwing

Wat is een Registry Cleaner Scam:

Helaas, er zijn veel registry cleaner scam software varianten op de markt die als doelstelling hebben om mensen voor de gek te houden en te laten betalen voor waardeloze software. Het is in feite pure oplichterij en vaak moeilijk te bestrijden aangezien de ene scam snel weer wordt vervangen door een andere. Bijvoorbeeld,  eerst wordt deze scam registry cleaner onder de naam ErrorRepair verkocht en vervolgens wanneer de reputatie te slecht is  veranderen deze oplichters de naam in bijvoorbeeld ErrorFix.  Error Fix is in feite ook een feitelijke naam van een van deze scam cleaners.  Vandaar dat het van wezenlijk belang is dat men eerst wat onderzoek doet voordat men software instaleert. Dus, klik nooit meteen op download wanneer uw een advertentie voor software tegenkomt. Dit geld voor alle software die u graag zou willen testen. Lees eerst een review voordat u de software gaat testen en test alleen software van erkende namen en betrouwbare software ontwikkelaars. Vandaar dat we ook deze site over Registry Cleaners hebben opgericht. De meeste registry cleaners zijn vormen van scamware of nog erger malware. Heeft u een scam cleaner op uw computer? Lees dan hier een goed artikel over: hoe kan ik malware verwijderen?

Hoe kun je een registry cleaner scam herkennen?

Dat is niet zo gemakkelijk door het feit dat vele scams heel goed zijn opgezet en het heel makkelijk is om in deze val te lopen. Vandaar de gouden regel: zoek op de naam van de betreffende registry cleaner en probeer een recensie te vinden en wat meer informatie te lezen over het bedrijf die deze software heeft ontwikkeld. We hebben een artikel geschreven over alle kwaliteitskenmerken een registry cleaner moet voldoen. Lees dit artikel en controleer vervolgens of de betreffende registry cleaner voldoet aan deze criteria: kwaliteitsnormen registry cleanerOnze recensies en beoordelingen over registry cleaners zijn ook gebaseerd op deze criteria.

Maar goed, een scam registry cleaner heeft vaak onwaarschijnlijke claims over het versnellen van uw computer. Bijvoorbeeld deze software belooft u om uw computer met 150 % te versnellen. Andere beloftes die niks met het register te maken hebben kunnen er aan worden toegevoegd, zoals het verwijderen van malware. Helaas, in plaats dat deze malware verwijdert zal die adware en spyware installeren.

Een ander teken aan de wand is dat de scanresultaten vaak overdreven zijn en gebaseerd op zogenaamde false positives of zijn gewoon weg vals. Dit is vaak moeilijk te herkennen of te weten, maar vaak kan goede antivirus software met een antispyware module uitkomst bieden. Deze zal de betreffende software vaak meteen als adware of spyware classificieren. Als men de site zelf bezoekt van deze registry cleaner scam software zal die weinig informatie bevatten en vaak ook geen bedrijfsgegevens van de betreffende registry cleaner ontwikkelaar. Hier kunt u meer lezen over dit onderwerp: Registry cleaner scams.

Conclusie over een registry cleaner scam

Helaas, scams met registry cleaners komen nog veelvuldig voor. Het goede nieuws is dat de meeste wel via Google zijn aangepakt geworden, maar zoals gezegd, de namen veranderen snel en het is een gevecht dat nog steeds voortduurt. Gelukkig bieden goede virusscanners ook een helpende hand met het opspeuren van een registry cleaner scam. Vandaar, installeer nooit zomaar software voordat u een review heeft gelezen over de betreffende register software en u er zeker van bent dat die door een erkende utility software ontwikkelaar is gemaakt. Daarnaast moet u er zeker van zijn dat de registry cleaner aan alle kwaliteitseisen voldoet, voordat u begint met testen.

Aanbevolen om te lezen:

De 9 Kenmerken van een goede Registry Cleaner.

 

[footer]