Waarom is de registry zo omstreden?

Over de registry in onze computers

Houd u vast, de registry van onze computer, het klinkt wel cool en technisch, maar het representeert in feite een zorgenkind van Microsoft. Alle Windows besturingssystemen zijn afhankelijk van een registry ofwel een Windows register. Om een mooie beeldspraak te gebruiken, we kunnen de registry van Windows vergelijken als de centrale bibliotheek van het besturingssysteem waarin alle informatie over de computer netjes in staat georganiseerd en gecategoriseerd. Een registry die op orde is, is een cruciale factor voor een goed werkende computer.

Waarom is de registry van Windows een probleemkindje?

register doolhof

Het probleem is helaas dat de structuur van de registry vrij ingewikkeld is. Voor een leek is het een waarachtig doolhof. Daarnaast geen enkele registry is dezelfde, je kunt je zo weer verliezen in het registerdoolhof van de computer van je buurman. Gelukkig zijn er registry editors beschikbaar die de zaak een beetje meer overzichtelijk maken, maar als nu de Windows registry in een bende verkeerd dan zal dit niet ten gunste komen van de computer prestaties. Nu lijkt het dan een goed idee om de zaak is op te schonen en te herschikken in die bibliotheek, nou dat is dus een grote afrader. In feite is het zo dat we in het doolhof mogen kijken, maar dat we het niet mogen aanraken. Een wijziging in de Windows registry kan zeer slecht aflopen voor de computer en alles wat er op staat. Daarnaast kan het zo zijn dat de registry totaal gefragmenteerd is, d.w.z. dat vele boeken in die bibliotheek dat die registry in feite is, gewoon door elkaar staan en niet netjes naast elkaar staan. Dit komt ook niet ten goede van onze computer snelheid.

Wat is de beste oplossing voor de Windows registry?

Om deze registry te begrijpen en grip op te krijgen hebben vele nerds dikke boeken geschreven over het Windows register. Deze boeken zijn niet voor doorsnee mensen zoals ik en u geschikt, ik denk dat we wel wat anders te doen hebben dan door die pillen door te bladeren. Ze zijn geschreven voor systeembeheerders om ook o.a. het Windows register handmatig mee op te schonen en te herorganiseren voor het  verbeteren van de pc prestaties. Met de registry knoeien is ook dan echt alleen voor deze gasten en ze maken dan ook altijd een back-up van de registry voordat ze de mouwen oprollen en uren in het register liggen te sleutelen. Nou, dit was geen houdbare zaak en gedurende het Windows XP tijdperk hebben een aantal slimmeriken dan ook software ontwikkeld die ons automatisch kan helpen met het schoonmaken van het  Windows register, de registry cleaner.   Deze registry schoonmakers kan iedereen gewoon lekker gebruiken, we hebben die systeembeheerder niet meer nodig!

Zoals al eerder gezegd, die registry is zeer gevoelig en uniek en zo’n registry cleaner gaat automatisch daardoor heen ploegen, zonder die ‘groene vingers’ van die systeembeheerder….. u voelt hem al aankomen. Een registry cleaner is alleen maar aanbevolen om in te zetten als die ontwikkeld is door zo’n nerd of super systeembeheerder die weet hoe men met zo’n registry moet omgaan, anders zal zo’n cleaner uw computer naar de mallemoer brengen.

Wat zijn bekende registry cleaners?

Wat zijn de beste registry cleaners? 

CONCLUSIE

Aangezien  elke registry zeer complex en uniek is en Windows  besturingssystemen helaas zelf niet goed zijn in het op orde houden van haar bibliotheken is een registry cleaner nodig om de zaak een beetje op order te houden. Vanwege het feit dat een wijziging in de registry tot vervelende gevolgen voor uw computer kan leiden, is het ten zeerste aanbevolen om alleen een cleaner te gebruiken van de beste makelij. Neem geen risico’s en koop alleen goed spul anders is het absoluut beter om die registry gewoon met rust te laten. Geregeld, maar niet te vaak, de registry oppoetsen met een hoogwaardige registry cleaner zal goed zijn voor de computer stabiliteit en prestaties. Verwacht geen wonderen, en zet dit middel alleen in wanneer uw computer een behoorlijke onderhoudsbeurt nodig heeft vanwege het feit dat die traag en langzaam is geworden. De Slow PC Fighter kan dan uitkomst bieden.

Wilt u een registry cleaner inzetten of u heeft er al een….nou dan raden we u aan om ons artikel te lezen over de kwaliteitskenmerken van een goede registry cleaner. Hier doen we ook een suggestie over een goede registry cleaner: Klik hier voor gedegen Registry Cleaner Advies.

[footer]

Meet the Author

Libercom Domain Management
0 comments… add one

Leave a Comment