computer sneller maken

Hoe kan ik het beste mijn computer sneller maken?

In dit artikel zal ik kort deze vraag over computer snelheid behandelen. Om een goed antwoord te geven op deze vraag moeten ik eerst het begrip computer snelheid behandelen. Kijk, als ik mijn computer sneller maken wil, dan moet ik eerst weten wat computer snelheid eigenlijk is.

Computer snelheid komt in beginsel neer op computer performance d.w.z. de prestaties een computer kan leveren voor een x hoeveelheid werk in een x aantal tijd in relatie tot een x aantal systeembronnen de computer hier voor nodig heeft. Computer snelheid is een samenspel van hardware prestaties en software configuraties die bepaald vermogen geven in de vorm van b.v. de pc reactie snelheid. Goede computer prestaties, naar gelang de context, gaan dus om zaken als: korte response tijden, een hoge throughput d.w.z. processor snelheid, laag gebruik van systeembronnen, hoge beschikbaarheid van het systeem en aanverwante programma’s, snelle data overdracht en korte transmissie tijden.

Een computer sneller maken kun je dus doen door een van deze factoren te verbeteren of te optimaliseren. Naast het uitvoeren van hardware upgrades is het optimaliseren van Windows met behulp van Windows optimalisatie software de beste methode om een computer sneller te maken. Er zijn vele bedrijven die zich gespecialiseerd hebben op dit gebied. Symantec heeft bijvoorbeeld PC Tools opgekocht. Een bekende Windows utility software ontwikkelaar. PC Tools is bekend geworden met de legendarische Registry Mechanic, die tegenwoordig in de Performance Toolkit zit.

Aanbevolen:

Lees de review van over de Performance Toolkit van PC Tools.

Let wel op. Een computer sneller maken betekent vaak een computer opschonen. Een computer wordt ook traag doordat een gebruiker niet de computer af en toe een schoonmaak beurt geeft. Het opschonen van het register en het bijwerken van de hardware drivers is goed voor de verbetering van de computer stabiliteit en prestaties. Bovendien het defragmenteren van de harde schijf zal een directe invloed hebben op de computer snelheid. Een computer sneller maken en onderhouden is makkelijk met behulp van Windows optimalisatie software. Windows optimalisatie software is utility software die een reeks van gereedschappen bevat voor het sneller maken van een computer. Met 1 totaaloplossing kunt u de computer versnellen en onderhouden in plaats van vele verschillende programma’s te kopen. Onze lezers geven vaak de voorkeur voor de PC Health Advisor van Paretologic. Deze software is in het Nederlands beschikbaar en is de meest complete gereedschapskist die je kunt hebben voor het optimaliseren van je computer. Je bent welkom om een recensie te lezen over deze Windows versneller.

Een favoriet van onze lezers:

De PC Health Advisor voor het versnellen en onderhouden van de computer.

 

Gerelateerde artikels over computer snelheid:

PC Health Advisor Review

[footer]
Schrijver:

 

Meet the Author

Libercom Domain Management
1 comment… add one

Leave a Comment