svchost.exe

Wat is SVCHOST.EXE?

Het is een cruciaal Windows proces. Zonder svchost kan het Windows besturingsysteem niet goed werken. Beknopt gezegd, SVCHOST.EXE is verantwoordelijk voor het beheer van DLL bestanden. DLL bestanden worden via de SVCHOST executable opgestart vanuit het Windows register. SVCHOST.exe moet normaal op de volgende plek staan in het Windows register:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Svchost.

Een schoon Windows register is goed voor de computer. Het Windows register opschonen is een computer onderhoudstaak die u kunt uitvoeren met een goede registry cleaner.

SVCHOST.exe maakt mijn computer langzaam?

Wanneer het svchost proces te veel CPU van uw computer opeist, moet u de dienst die onder deze schost proces valt uitschakelen en herstarten. In taakbeheer of in de process manager van uw Windows optimalisatie software kunt u gemakkelijk alle actieve SVCHOST processen terugvinden die verschillende diensten aansturen. SVCHOST.exe is daarom meerdere keren aanwezig in uw overzicht. Dat is dus op zich niks vreemds. U zult via taakbeheer of uw process manager in uw Windows optimalisatie software, de betreffende SVCHOST moeten localiseren en herstarten.

Aanbevolen voor Windows process management:

PC Health Advisor voor het beheren van uw Windows processen.

Trouwens, een gratis tooltje hiervoor is de Process Explorer van Systinternals. Probleem is alleen hierbij dat deze niet processen toetst op malware activiteiten. Bijvoorbeeld, er is een bekende virusscvhost.exe’’. Malware verstopt en vermomt zich vaak met behulp van bekende namen van Windows processen. In dit geval, is de ‘’c’’ en de ‘’v’’ in svchost omgedraaid geworden om ons voor de gek te houden. Het is o.a. de W30/Agobot-S virus die deze truc toepast. Wanneer u deze op de computer heeft zitten, heeft een hacker gewoon toegang tot uw computer en is uw computer een zogenaamde zombie computer, zonder dat u het merkt. Vandaar, is het aanbevolen om een goede process manager te hebben die malware activiteiten en trucs kan herkennen. Deze zit vaak in goede Windows optimalisatie software voor het opschonen van de computer. Deze software is trouwens ook in staat om het Windows register schoon te maken. Voor meer informatie lees ons artikel: Windows optimalisatie software. We hopen dat deze informatie over SVCHOST.exe u goed heeft geholpen.

Gerelateerde artikels over SVCHOST:

[footer]
Geschreven door: Author & personal opinion of

Meet the Author

Libercom Domain Management
1 comment… add one

Leave a Comment