Computer Opschonen

computer-opschonen-tipsComputer opschonen is een algemene term voor computer onderhoud en reparatie. De computer heeft onderhoud nodig en moet geregeld worden opgeschoond. Mechanische machines zoals auto’s krijgen ook geregeld een beurt. Het zelfde geldt ook voor onze digitale machines zoals onze computer. Het is gelukkig niet nodig om naar een computer garage te gaan om de computer een beurt te geven. Vele software bedrijven hebben complete computer cleaning software gemaakt: Windows optimalisate software.

Waarom moeten we de computer opschonen?

Onze computer heeft een opschoningsbeurt nodig aangezien de volgende processen de computer prestaties aantasten:

1. De computer opshonen van Windows register vervuiling met een registry cleaner:

In de eerste plaats, het Windows register wordt  meer en meer vervuild naar mate men de computer gebruikt. Dit komt doordat het voortdurend installeren en verwijderen van software het Windows register ook constant verandert en vaak voorziet van loze of corrupte registersleutels. Deze opeenhoping van register rommel kan de computer stabiliteit en haar algehele pretaties aantasten. Het opschonen van het Windows register is daarom een belangrijke taak. Om deze taak uit te voeren is er registry cleaner software ontwikkeld: beste registry cleaners.

2. De computer opschonen van harde schijf fragmentatie:

In de tweede plaats, onze harde schijf heeft onderhoud nodig. Schijffragmenatie is een langzaam process die daadwerkelijk de computer snelheid aantast. Schijffragmentatie zorgt er voor dat het voor het operatief systeem moeilijk wordt om bestanden als een eenheid op de harde schijf op te slaan en terug te vinden. De opgeslagen bestanden worden als ware verbrokkeld en door elkaar gehutst op de harde schijf opgeslagen. De harde schijf is als het ware een bont gekleurde lappendeken van allerlei verschillende bestandsfragmenten. Het is daadwerkelijk een rommeltje aangezien software als een bestandseenheid op de harde schijf zou moet worden opgeslagen. Door dit fragmenteringsprocess van de harde schijf wordt de computer langzamer. De computer opschonen van schijffragmentie kan men zelf doen door het te defragmenteren. Ook hiervoor kan men het beste software voor gebruiken. We raden u aan om uw computer te defragmenteren met Full Disk Fighter.

3. Computer opschonen van tijdelijke bestanden en andere rommel.

Wanneer u veel gebruikt maakt van het internet, zal de computer al snel worden belast met allerlei tijdelijke digitale troep, zoals de internet browsing geschiedenis, chache (tijdelijke internet bestanden), cookies en de lijst van recente documenten. In feite worden al deze informatie opgeslagen in het Windows index.dat bestand dat op uw computer staat. Helaas, is dit Windows bestand moeilijk te bewerken. Het effectief aanpakken van dit bestand en het verwijderen van al deze digitale overbodige rommel, kunt u het beste doen via Windows optimalisatie software, als u tijd en moeite wilt besparen. Deze software kan uw computer automatisch of semi-automatisch opschonen, naar gelang uw persoonlijke wensen. U kunt ook zelf via deze software handmatig Windows opschonen en optimaliseren.

3. De computer opschonen van malware:

In de derde plaats, is het belangrijk dat u de computer schoon houdt van malware infecties. Malware infecties zijn niet alleen desastreus voor uw privacy, maar ook uw computer prestaties. Diefstal van uw opgeslagen bestanden en belangrijke persoonlijke gegevens is natuurlijk vreselijk. Een teken dat aangeeft dat uw computer besmet is, is een zogenaamde enorme plotselinge afname van uw computer snelheid en presaties. Dit kan namelijk signaleren dat malware actief is en bestanden doorsluist van uw computer naar de dief. Laat uw niet misleiden, vaak is een virusscanner niet afdoende om uw te beschermen. Een virusscanner is vaak niet in staat om alle malware varianten te kunnen herkenen. Het feit dat u geen waarschuwing heeft gehad van uw virusscanner, wil niks zeggen. Het opschonen van uw computer door geavanceerde internet security software is van uiterst belang. Gratis antivirus software is ook niet echt een verstandige oplossing. We raden u aan om een ‘second opinion’ aan te vragen bij de Nederlandse Hitman Pro. Hitman Pro zal uw computer gratis analyseren op mogelijke malware die zich verstopt heeft op de computer.

Conclusie:

De computer opschonen hangt dus samen met aanpakken van 3 belangrijke  processen die uw computer prestaties aantasten: Windows register vervuiling, harde schijffragmentatie en malware activiteiten. We raden uw aan om uw computer op te schonen met een complete totaaloplossing voor computer onderhoud. Wij hebben recensies geschreven over drie oplossingen:

1. PC Health Advisor

2. Regcure Pro met antivirus

3. Systweak Advanced System Optimizer

Voor een volledige lijst van goede software voor het opschonen van de computer, kunt u dit artikel lezen: Computer opschonen met Windows optimalisatie software. Hiermee is ons artikel over computer opschonen ten einde.

[footer]
Dit artikel is geschreven worden door . Informatiebron computer opschonen:

 

 

 

Meet the Author

Libercom Domain Management
4 comments… add one
  • Jason mrt 22, 2012, 8:48 am

    Computer Opschonen, linkt vaag, maar is dan ook een generalisatie van eigenlijk vele taken die we in feite moeten doen om onze computer in een goede staat te houden.

Leave a Comment