De laptop sneller maken!

De laptop sneller maken, zo maak je de laptop sneller:

Is je laptop traag geworden. Hier zullen we je vertellen hoe je een laptop sneller maken kunt. Kijk, een laptop bestaat uit hardware en software onderdelen die samen onderling goed moeten kunnen samenwerken. Om een goede configuratie en samenwerking te verwezenlijken moet het systeem worden schoongemaakt van elementen die onderlinge communicatie verstoren. Dit klinkt misschien een beetje bloemig, maar het is een goede manier om de situatie te beschrijven. De communicatie en samenwerking tussen alle softwarematige en hardwarematige elementen verslechterd door een een aantal elementen die we nu gaan opnoemen. Wanneer dit niet wordt aangepakt wordt de laptop langzamer.

laptop sneller makenDe drivers van de laptops hardware onderdelen zijn verouderd. Drivers zijn essentieel voor de communicatie van het Windows besturingssysteem met uw hardware onderdelen. Vele foutmeldingen en storingen zijn te wijten aan verouderde Windows drivers van o.a. de videokaart. Wanneer de videokaart niet meer compatible is met uw laatste Windows updates, kan dit voor problemen zorgen. De laptop sneller maken doet u o.a. door het bijwerken van alle drivers op uw systeem. Dit doet u met een driverscanner, deze zit ingebouwd in Windows optimalisatie software zoals de PC Health Advisor of de Regclean Pro – System Optimizer.

De harde schijf van uw laptop is een rommeltje en gefragmenteerd. Wanneer de harde schijf vol met onnodige bestanden is belast die o.a. op verschillende locaties staat opgeslagen, wordt het gewoon moeilijker voor uw Windows systeem om de zaakjes te vinden en op te starten. Een computer wordt trager door een gefragmenteerde, en harde schijf. Een laptop sneller maken doe je door de harde schijf schoon te maken en te defragmenteren met Windows optimalisatie software.

trage laptop sneller makenHet Windows register schoon maken. Het Windows register kan vervuild raken doordat men veel nieuwe programma’s installeert en er weer af gooit. Vaak blijven er restbestanden en loze register sleutels over die het Windows register belasten en kunnen fragmenteren. Het defragmenteren van het Windows register draagt bij aan het bewerkstelligen van een sneller reagerende laptop. Een laptop sneller maken kun je doen door het opschonen van het register met een registry cleaner. Een registry cleaner zit ingebouwd in Windows optimalisatie software. Een uitstekend voorbeeld van een registry cleaner is de Registry Mechanic van PC Tools.

De laptop controleren op malware infecties. Natuurlijk, malware kan je laptop traag maken. Vaak in de vorm van spyware of adware, zonder dat je het merkt. Controleer je laptop op spyware infecties met de Spyware Doctor met AntiVirus software van PC Tools.

Wanneer je deze zaken hebt aangepakt en uitgevoerd zal je laptop sneller reageren. Een laptop sneller maken kun je doen door het regelmatig uitvoeren van deze taken m.b.v. Windows optimalisatie software. Wanneer je laptop dan nog steeds moeite heeft met het draaien van zware programma’s, zoals grote computer spellen die veel systeembronnen vergen van de laptop, dan zul je nieuwe hardware moeten kopen die deze zware programma’s aankan. Je kunt altijd meer geheugen erbij klikken of een nieuwe videokaart in de laptop zetten. Ik hoop dat deze tips hebben geholpen!

Hier volgt een Youtube video over hoe je een laptop sneller maken kunt:

Klik hier voor de snelste manier om je de laptop te versnellen!

Trouwens, is de laptop plotseling trager geworden? Is het zo dat de CPU van uw laptop overbelast is en dat bepaalde processen op uw computer te veel uw systeem vertragen? In dat geval kan uw laptop besmet zijn met malware of spyware. Voor meer informatie: hoe kan ik spyware opsporen & verwijderen?

Aanverwante artikels

[footer]
Schrijver: 

 

Laptop sneller maken!
by Remi Valentijn

Meet the Author

Libercom Domain Management
1 comment… add one

Leave a Comment