PC schoonmaken

Waarom moet ik de PC schoonmaken?

Je kent het wel als je de pc schoonmaken wilt. Een nieuwe computer wordt trager. Het is fantastisch om een nieuwe computer te krijgen. Alles werkt zo lekker en snel. Waarom kan die gewoon niet zo blijven. De tand des tijds vreet ook aan de computer en hoe ouder die wordt hoe trager deze reageert. De prestaties gaan sneller achteruit naar mate je de nieuwe computer gebruikt. Toch, zo snel hoeft het eigenlijk helemaal niet te gaan. De computer sneller maken doe door een computer schoonmaakbeurt.

Hoe kun je de computer fit en schoon houden?

pc schoonmakenAlles heeft onderhoud nodig. Een tuintje, een auto, een huis, alles gewoon. Laten we de boel de boel, dan wordt het al snel een zooi en krijgen we sneller problemen op ons dak. Dit geldt ook voor de computer. De computer schoonmaken met een afwassopje en een statisch doekje is vooral hygienisch en esthetisch. Het cruciale verschil is alleen dat je het echte schoonmaak werk niet ziet aan de buitenkant, maar in het hart van de computer moet plaatsvinden. Het is inherent aan programmering, aan de software en de hardware. Dit geld zowel voor Mac als Windows computers. Een computer schoonmaken en onderhouden is een slimme zet voor het jonger maken van je computer.

Is jouw computer fit, in welke conditie verkeert jouw computer?

Hier kun je een PC diagnose krijgen voor je computer!

Waaruit bestaat dit intern pc schoonmaak werk dan uit? 

Kijk, de computer bestaat uit een aantal belangrijke onderdeel en processen die zorgen voor het functioneren van de computer. De PC schoonmaken heeft in feite alles te maken met de werking van het Windows besturingssysteem. Heb je een Mac computer, lees dan het volgende artikel: mac opschonen of onze review over de Mackeeper.

1. PC schoonmaken van register vervuiling:

computer schoonmakenHet Windows register is verbonden aan het Windows besturingssysteem. Het register wordt constant aangesproken door Windows, bijvoorbeeld bij het oproepen, opslaan en installeren van programma’s. Het Windows register kan op den duur vervuild raken met allerlei restbestanden door het vaak installeren en verwijderen van nieuwe programma’s. De structuur en werking van het register is gevoelig. Vandaar het Windows register opschonen is een handeling die de reactietijd van je computer goed zal doen. Daarom zijn er vele Windows registry cleaners ontwikkeld. Hier volgt een lijstje met klassieke registry cleaners:

2. PC drivers bijhouden:

Het Windows besturingssysteem maakt gebruik van drivers ofwel stuurprogramma’s. Deze stuurprogramma’s zorgen ervoor dat het Windows besturingssysteem kan praten met de hardware van onze computer, zoals de videokaart, de muis, geluidskaart enz. Vaak worden deze drivers door hun makers vernieuwd met nieuwe updates. Deze moeten worden toegepast. Wanneer er iets mis is met je driver en een bepaalde update niet hebt toegepast, kun je problemen krijgen met je hardware. Het bijhouden van de drivers doe je het beste met een driver scanner. Een goede driver scanner zit ingebouwd in de Advanced System Optimizer.

3. PC schoonmaken van harde schijf vervuiling:

pc schoonmakenHet Windows besturingssysteem maakt natuurlijk de hele tijd gebruik van de harde schijf. Op de harde schijf worden alle bestanden netjes op opgeslagen. Toch, met de tijd raakt de harde schijf gefragmenteerd, dat wil zeggen, de bestanden worden naar mate de harde schijf voller wordt, slordiger opgeslagen. Dit maakt het voor Windows moeilijker om bestanden en programma’s op te roepen en resulteert in een trager werkende computer. Harde schijfbeheer kun je het beste doen met Windows optimalisatie software.

4. PC schoonmaken van malware.

Problemen met de harde schijf, stuurprogramma’s en het register zijn interne factoren die een computer langzaam maken. Ten slotte, is er ook een externe factor die de computer erg langzaam maakt: malware. Het verwijderen van malware die zich op de computer verstopt heeft is zeer belangrijk. Malware in de vorm van spyware of een rootkit laat vaak niet van zich horen en je merkt het alleen doordat je computer plotseling erg langzaam wordt. Malware verwijderen kun je ook doen met de Advanced System Optimizer van Systweak. Toch, is het altijd aanbevolen om een specialist te kopen op het gebied van malware verwijdering. Onze voorkeur gaat uit naar de Hitman Pro van de nederlandse SurfRight.

Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

Wat zijn jouw ervaringen met de computer schoonmaken? Deel je mening op de Google+ post: PC schoonmaken

pc schoonmaken tips

 

Meet the Author

Libercom Domain Management
1 comment… add one

Leave a Comment

Previous:

Next: