Wat is een register fout?

Het Windows register is een enorme database die alle instellingen en configuraties bevat van alle software, hardware onderdelen en applicaties die op uw computer draaien. Elke keer wanneer u iets installeert op uw computer zal dat veranderingen in het Windows register teweegbrengen in de vorm van register sleutels en waarden. Deze kunnen ook worden aangepast en verwijderd in het register van uw Windows besturingssysteem. Wanneer het Windows register niet wordt onderhouden, zullen er sneller fouten optreden die leiden tot systeem- en applicatieproblemen.

Wat zijn de oorzaken van een register fout?

Register fouten treden meestal op door het verkeerd deinstalleren van een software programma van uw computer. Hierdoor kunnen corrupte registersleutels achterblijven die problemen veroorzaken bij het opstarten van programma’s. Daarnaast is malware in de vorm van een virus, Trojan, of spyware verantwoordelijk voor register fouten aangezien deze vaak register entries maken die moeilijk te verwijderen zijn. Bovendien kan malware ook de bestandsassociates veranderen waardoor bepaalde uitvoerende (.exe) programma’s niet meer kunnen worden geopend. Het verwijderen van malware door een virusscanner kan zjin sporen in het Windows register achterlaten. Tenslotte, de opeenhoping van onnodige bestanden en restbestanden kunnen tot register fouten leiden in uw computer.

Welke type register fouten zijn er?

Het verschijnen van een ‘blauwe scherm´ ofwel ‘Blue Screen of Death’ heeft te maken met register fouten die verband houden met instellingen die verkeerd zijn geconfigureerd in het Windows register. De computer zal in elkaar storten en een blauwe scherm tonen als resultaat van register fouten. Een Windows DLL fout is een andere type register fout die optreedt wanneer een applicatie een vitale .dll bestand mist die helpt bij het aansturen van de executable (.exe) voor het opstarten van een programma. Register opstart fouten treden ook geregeld op wanneer een start-up onderdeel van een applicatie niet goed is geconfigureerd in het Windows register.

Wat zijn de gevolgen van een register fout?

Register fouten veroorzaken een algehele vertraging van uw computer. Het register is de centrale configuratie centrum van alle programma’s en systeem componenten. Een fout in het Windows register heeft direct impact op de algehele computer prestaties. Register fouten kunnen ook de boot opties van uw computer herconfigureren waardoor uw computer niet meer kan opstarten. Register fouten kunnen ook leiden tot netwerk problemen, vooral als er malware entries in het Windows register zitten. Software opstart problemen zijn de meest voorkomende gevolgen van een register fout.

Preventie en oplossing van een register probleem:

Het is zeer belangrijk om programma’s goed van uw computer te verwijderen. Vaak voorzien software fabrikanten hun software met een speciaal uninstall programaatje die u absoluut moet gebruiken wilt u de software goed verwijderen van uw computer. Daarnaast is het belangrijk om een goede virusscanner te hebben voor het opspeuren van malware die zich kan nestelen in uw Windows register. Een professionele registry cleaner van een goede fabrikant biedt ook een welkome aanvulling bij het onderhouden van uw Windows register. Alleen computertechneuten mogen het Windows register handmatig wijzigen. Een goede registry cleaner is de Registry Mechanic van PC Tools of de Slow PC Fighter van de Microsoft Gold Partner SpamFighter. U zou natuurlijk altijd de alomtegenwoordige Registry Booster kunnen testen. Voor een ander goed artikel gerelateerd aan dit onderwerp kunt u computer opschonen raadplegen.

Waarschuwing

We raden u aan om nooit programma’s, spelletjes en applicaties te downloaden van malicious websites zoals bijvoorbeeld Warez. De meeste van deze downloads zijn gebundeld met een malware programma zoals een Trojan die entries maken in het Windows register en een hacker toegang tot uw systeem kunnen geven. Nogmaals, als u geen computer expert bent, speel nooit zelf met het register in uw Windows register. Een fout kan zeer slecht voor uw computer aflopen. Als u het register wilt opschonen maak gebruik van een goede registry cleaner. Bent u op zoek naar een gratis registry cleaner dan kunt u de Wise Registry Cleaner gebruiken.

[footer]

 

Meet the Author

Libercom Domain Management
0 comments… add one

Leave a Comment